tiistai 25. lokakuuta 2011

Tervetuloa SOLARWINDPRONET-SUOMI -blogiin!


Hei kaikki energia-asioista kiinnostuneet!

Tämä uusi blogi käsittelee energiaa: aurinkoenergiaa, tuulivoimaa, muita uusiutuvan energian muotoja ja heittää hyvästit ydinenergialle. Se esittelee lähitulevaisuuden uhkia ja mahdollisuuksia, unohtamatta tuoreita tutkimuksia tai tieteellisestä artikkeleita. Sen tavoiteena on yhdistää  tieteen, talouden ja tekniikan ammattilaisia, poliitikkoja, taiteilijoita ja luovia yksilöitä, keskustelemaan ja toimimaan planeettamme parhaaksi.

Tämä kaikki saattaa tuntua taistelulta tuulimyllyjä vastaan kuten Don Quihotilla, mutta oikeastaan ​​meidän pitäisi taistella niiden puolesta.

Se ei tule olemaan helppo tehtävä, mutta ei voi voittaa, jos ei koskaan yritä.

Seurattuani sivusta poliittista keskustelua eri energiaratkaisuista noin kolmekymmentä vuotta, oli pakko tehdä asialle jotain. Pahin ydinvoima- (ja teollinen) onnettomuus ihmiskunnan historiassa Japanissa Fukushima Daichi -ydinvoimalassa teki selväksi minulle, että nyt on viimeinen hetki alkaa toimia: yhden tai kahden vuoden kuluttua se saattaa olla liian myöhäistä!

Seuraavaksi teille linkkejä joillekin sivustoille, jotka voivat antaa vinkkejä mitä tarkoitan (englanninkielisiä, käyttäkää Google -kääntäjä -palvelua, jos tarpeen):

Fission Criticality Explosion Was Possible In Fukushima? Fissio-kriittisyys -räjähdys oli mahdollista Fukushimassa?

Are Most Nuclear Power Plants Vulnerable? Ovatko kaikki ydinvoimalat haavoittuvia?

Guardian Revealed: British government's plan to play down Fukushima Guardian paljasti: Britannian hallituksen suunnitelman vähätellä Fukushiman onnettomuutta
Mitä luulet, jos johtavat asiantuntijat (Oak Ridge National Laboratory) sanovat, että jokaisella ydinreaktorilla on 33% mahdollisuus (40-vuoden käyttölupakauden aikana) joutua pitkäaikaiseen sähkökatkoon (ja reaktorin sydämen sulamis- / karkaamisonnettomuuteen) tai samalla todennäköisyydellä käytetyn ydinpolttoaineen varastoaltaat voivat kuivua ja polttoaine syttyä tuleen ja levittää enemmän radioaktiivisuutta kuin kaikki tähänastiset ydinpommitestit tai ydinvoimalaonnettomuudet yhteensä.  Ja kaikki tämä yhden voimakkaan aurinkomyrskyn takia !

Se tuntui ensin ainakin minulle liian raa'alta ollakseen totta. Mutta luettuani muutaman eri tutkijan artikkeleita jouduin myöntämään, että se on mahdollista.
Tässä on yksi linkeistä: IB-Times: Vakavat aurinkomyrskyt voivat häiritä maata tällä vuosikymmenellä

Joten ehkä nyt voisi olla aika toimia ja minimoida riskit olemassa olevien ydinvoimalaitosten ja käytetyn polttoaineen altaiden osalta ja tehdä tavallisista ihmisistä myös osa ratkaisua samoin kuin poliitikoista.

Ydinvoiman renessanssi on vain vanhanaikaista ajattelua nyt kun maailma on muuttumassa nopeasti eikä varmasti maksa mitään palkkioita, vaan tarjoaa tuskia ja eloonjäämiskamppailua niille, jotka elävät edelleen  1950 -luvun Atomiaikaa suurine raskaine jenkkiautoineen, värikkäine bikineineen ja punaisine auringonlaskuineen mielikuvitusmaailmassa, jossa ei ole ongelmia näköpiirissä.

Tämän päivän reaalimaailmassa meillä on paljon ongelmia, mutta myös paljon, paljon enemmän ratkaisuja kuin aikaisemmin, jos me vain olemme halukkaita löytämään niitä.

New Solar Power Is Cheaper Than New Nuclear Power! Uusi aurinkovoima on halvempaa kuin uusi ydinvoima!

Niin, tämä on minun ensimmäinen blogipostini. Päätin pitää englanninkielisen SOLARWINDPRONET-blogini  http://solarwindpronet.blogspot.com/ lisäksi suomenkielistä blogia, jotta kaikilla halukkailla kotimaassa olisi mahdollisuus osallistua keskusteluun.Mutta niin monen energia-asioista kiinnostuneen tavoittaminen kuin mahdollista eri puolilta maailmaa on yksi  perustavoitteistani. Toivottavasti me saavutamme sen! Yhdessä.

Terveisin: J.S. , SOLARWINDPRONET-SUOMI -ylläpitäjä

 P.S. Tämän linkin takaa löytyy tietoa tämän blogin kirjoittajasta : Omat kotisivut (osittain Englanniksi): Luojan Sormenjäljet     My homepages (partially in English): Creator's Fingerprints

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti