keskiviikko 8. helmikuuta 2012

FUKUSHIMA DAICHIN KAKKOSREAKTORI KUUMUU JÄLLEEN JA LINNUT VÄHENEVÄT LASKEUMA-ALUEELLA - SUPERRADIOAKTIIVISIA KASTEMATOJA JA HYÖNTEISIÄ

Fukushiman reaktorit ovat jälleen epästabiileja, ainakin kakkosreaktori, joka jäähdytysputkiston vaurion korjauksen jälkeen alkoi taas lämmetä: 73 astetta reaktoripaineastian alaosassa, kun viikko sitten mittari näytti vähän yli 40 astetta. TEPCO ruiskuttaa booria ydinreaktion hillitsemiseksi ja veden pumppausta reaktoriin on myös lisätty - lämpötila heittelee silti.

Japanin pääministerin entinen ydintekninen neuvonantaja, ydininsinööri Hiroshi Tasaka vertaa Japanin ydinvoimatilannetta Pandoran lippaaseen. Se on avattu, mutta kukaan ei tiedä mitä sieltä vielä nousee. Hänen mukaansa Fukushiman onnettomuus ei ole vielä ohi, eikä voida puhua stabiilista tilanteesta reaktorienkaan osalta.

Tiesitkö muuten kuinka monta prosenttia Japanin 54 ydinvoimalasta tuottaa tällä hetkellä sähköä Japanin teollisuuden pyöriessä täysillä?

VÄÄRIN! Alle 6 % - vain kolme 54:stä atomivoimalasta on käytössä - muut seisovat. Ja sähköä riittää!

Japanin hallituksen mukaan olemassaolevalla uusiutuvalla, geotermisellä ja muulla ei-ydinenergialla maa tuottaa 6 % yli oman tarpeensa sähköä myös kesällä, jolloin sähkönkulutus on suurimmillaan, vaikka kesä olisi ennätyskuuma ja maksimimäärä tavallisista voimaloista olisi huollossa.

SIIS JAPANI TULEE MAINIOSTI TOIMEEN ILMAN YDINVOIMAA! (MIKÄLI EI HALUA HANKKIA YDINASEITA).


Englanninkielisiä linkkejä:

FD-Reaktorien tilanne - The Guardian:Tasakan haastattelu - The Japan Times:


Japanin hallituksen piilottama tutkimus syksyltä 2011 - Japani selviää ilman ydinvoimaa - Mainichi :

http://mdn.mainichi.jp/mdnnews/news/20120123p2a00m0na007000c.html

Muuten Ranskassa on arvioitu tuulisähkön maksavan kahdeksan vuoden päästä (2020) halvimmillaan hiukan yli puolet kilowattituntia kohti verrattuna ydinsähköön, ja kalleimmillaankin se jää selvästi ydinsähköä halvemmaksi. Se siitä halvasta ydinsähköstä!

Linkki - ENFORMABLE:

http://enformable.com/2012/02/french-nuclear-power-cost-of-electricity-set-to-exceed-costs-of-wind-energy/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Enformable+%28Enformable%29
Aurinkoista kevättä! Parin viikon päästä aurinkokeräimeni alkavatkin tuottaa jo lämmintä vettä varaajaan! Siihen asti poltellaan pelkästään puupellettejä :-)

JPS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti