sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Onnea 2-vuotiaalle Fukushiman ydinvoimaonnettomuudelle!

Nurkan takana saattaa vaania uusi ISO Musta Joutsen, mikäli TEPCON Fukushima-50 erikoisryhmän insinöörejä on uskominen     Kuva: Jukka Seppälä/Creator's Fingerprints

Onnea todella tarvitaan, sillä australialaisen "The Australian" -lehden haastattelemat Fukushima-50 ydininsinöörien muodostamaan laitoksen pelastusryhmään kuuluneet nimettöminä haastatellut työntekijät kertoivat henkilökohtaisia kokemuksiaan ja mielipiteitään, joiden mukaan reaktorit olivat pahoin vaurioituneita jo ensimmäisen maanjäristyksen jälkeen, ja ainakin osa niistä alkoi vuotaa radioaktiivisuutta ennenkuin tsunami iski. Tätä he eivät tietenkään voi kertoa TEPCOn virallisena mielipiteenä, koska TEPCO, kuten koko ydinteollisuus ja valvovat viranomaiset kiistävät asian. Muutenhan kaikki Japanin ydinreaktorit olisi pakko sulkea lopullisesti puutteellisen maanjäristyskeston vuoksi tai ainakin tehdä vuosia vieviä kalliita vahvistuskorjauksia. Samoin kymmenet tai sadat reaktorit muissa järistysaltiissa maissa olisi korjattava tai suljettava. Niinpä nyt jatketaan ydinteollisuudessa hannu hanhi -tyyliin kuin mitään ongelmaa reaktorien järistyksenkestossa ei olisi.

LINKKI (engl.) -  ENENEWS: 
http://enenews.com/fukushima-workers-smoke-pouring-unit-1-before-tsunami-hit-doubt-quake-crippled-reactors-could-torpedo-japans-attempts-restart-nuclear-plants

Toinen Fukushima-50 -ryhmän insinöörejä huolettava asia on se, että vaikka media ei juuri enää ydinturmasta kirjoittelekaan, on nurkan takana koko ajan väijymässä maailmanlaajuisen katastrofin uhka. Henkensä, terveytensä ja kaikki voimansa alttiiksi laittaen ydinvoimalan pelastustöitä onnettomuuden alkupäivistä lähtien tehnyt japanilaisinsinööri totesi reaktorirakennusten olevan hyvin huonossa kunnossa jopa luhistumisvaarassa jo kaksi vuotta sitten sattuneen suurmaanjäristyksen ja tsunamin jäljiltä. Jos nyt tulee uusi voimakas järistys tai tsunami, rakennukset voivat romahtaa.  - Ja silloin insinööri ilmoittaa aikovansa evakuoitua sieltä.

LINKKI (engl.) - ENENEWS: http://enenews.com/fukushima-workers-plant-set-to-collapse-from-another-quake-critically-vulnerable-completely-fragile

Kun TEPCOn arvostettu, kokenut ydinvoimainsinööri puhuu näin, uskon, että sanoilla on vieläkin vahvempi kaiku kuin amerikkalaisten ydinvoima-asiantuntijoiden, esimerkiksi, Arnie Gundersenin, samansuuntaisilla lausunnoilla, joita he ovat tuoneet julkisuuteen jo kahden vuoden ajan. Nämä TEPCOn työntekijöiden epäviralliset lausunnot kuitenkin vahvistavat todeksi arviot, joita kriittiset asiantuntijat eri puolilla maailmaa ovat tehneet katastrofin alkupäivistä lähtien: tilanne ei todellisuudessa ole TEPCOn eikä Japanin hallituksen hallinnassa, vaan hyvällä tuurilla ja epätoivoisilla ensiapukonsteilla mennään summittaista toimenpidevyyhteä selvitellen päivästä toiseen toivoen parasta ja peläten pahinta.

Toistaiseksi on oltu onnekkaita. Tuuri tai varjelus, miten sen kukin haluaa nähdä, ei välttämättä kuitenkaan jatku loputtomiin. Ihminen on luotu oppivaiseksi. Ja meillä on vastuu. Meillä kaikilla.

Vaihdetaan tsunameissa ja maanjäristyksissäkin turvallisesti käyttäytyviin energialähteisiin, bioenergiaan, aurinko- ja tuulivoimaan. Puhtaamman, turvallisemman ja toimitusvarmemman energiajärjestelmän aika on nyt.


Uusiutuvan energian aikakausi on alkanut!    Kuva: Jukka Seppälä/Creator's Fingerprints


JPS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti