maanantai 23. tammikuuta 2012

SUOMALAISET KUOLEMANKAUPPIAAT EIVÄT OPI FUKUSHIMASTA - MILJOONA SYÖPÄÄ EI MUUTA LINJAA - REAKTORIT PUOLAAN JA EUROT FORTUMILLE

Eikö ihminen ikinä opi! Ei näytä ainakaan suomalainen ydinteollisuusmies oppivan. Toivottavasti puolalaiset nousevat barrikadeille ja investoivat tulevaisuuteen - uusiutuvaan, saasteettomaan energiaan eikä hitaaseen ydinpommiin, jota suomalaiset ydinsotaurhot tarjoilevat, vaikka edellisen paukun savu ei ole edes kerennyt hälvetä. Jonain päivänä käydään näistä päätöksistä toivottavasti oikeutta, kun onnettomuuksia on sattunut riittävästi ja elämä Euroopassa käy liian tukalaksi.

Silloin ihmiset alkavat kysellä kenen on syy - valitettavasti vasta silloin. Ydin"onnettomuuksissa", kun aiheuttajat eivät valitettavasti maksa koko korvaussummaa kaikista aiheutuneista henkilö- ja aineellisista vahingoista, vaan sääntönä on ollut, että me kansalaiset ja veronmaksajat maksamme terveydellämme, hengellämme ja kaikilla varoillamme henkisistä kärsimyksistä puhumattakaan leijonanosan viuluista. Me kun olemme olleet hyväksymässä kyseisen energiamuodon käyttöönoton. Kukaan ei muista, että meille on suoraan valehdeltu riskeistä, terveysvaikutuksista ja mahdollisen onnettomuuden seurauksista. Tutkimustietoa ja sopimuksia on pimitetty ja vääristelty. "Turha se on enää itkeä, kun on jo pissit housussa!" totesi minulle viime keväänä eräs tuttu, joka kyllästyi puhumiseeni Fukushimasta. Ja totta se onkin - vaikuttaminen pitäisi tapahtua siinä vaiheessa, kun lopullisia päätöksiä ei vielä ole tehty. On turha urputtaa, kun joutuu muutaman tunnin tai päivän varoajalla keräämään kaikki tavaransa, jotka saa autoon mahtumaan omaistensa lisäksi ja suuntaamaan kohti tuntematonta kortteeria muutaman sadan kilometrin päässä, sisäilman kierto päällä ja ikkunat kiinni pyyhkien huurua auton etuikkunasta. Ja mukana tietoisuus siitä, että paluuta ei ole.

Tässä englanninkielinen lehtiartikkeli Puolasta. jossa suomalaiset ydinurhot vastikään kävivät  - Thenews.pl:

http://www.thenews.pl/1/12/Artykul/81845,Finnish-Fortum-still-hot-on-Polish-nuclear-power

Japanilainen ikämiesmaanviljelijä Naoto Matsumura, 52, Fukushiman prefektuurissa on yksi niitä jääriä, jotka eivät suostuneet lähtemään säteilyvyöhykkeeltä, samuraiden sukua kun on. Hän yrittää selvitä laskeuma-alueella kuolevien eläinten seassa ilman sähköä, kaasua katuvalaistusta ja ihmisiä ympärillään. Hän on koettanut hoitaa ihmisten maaliskuussa paetessaan hylkäämiä lehmiä, koiria, kissoja, strutseja ja muita kotieläimiä. Hän on kertonut huolensa Japanin hallituksen ja TEPCON edustajille, mutta vastauksena on aina, että asiaa tutkitaan. kohta vuosi asiaa on tutkittu ja eläimet kuolevat yksi kerrallaan nälkään ja kylmään sekä säteilyn aiheuttamiin sairauksiin. Maanviljelijälle itselleen hänet tutkinut lääkäri oli sanonut suunnilleen niin, että tämä on säteilyn maailmanmestari, viitaten korkeisiin säteilyarvoihin.
Yksi nuori Japanissa jo vuosia asunut kanadalaistoimittaja Christopher Johnson kävi haastattelemassa sitkeää isäntää ja julkaisi artikkelinsa japanilaisessa lehdessä Japan Times.
Toimittaja joutui sen ja muiden artikkeliensa vuoksi käännytetyksi Japanista joululomalta Kanadasta palatessaan. Häntä oli mm. uhattu aseella ja pyydetty rahaa sekä pidetty laittomasti vankina lentoasemalla. Asiasta raportoi The Economist-lehti. Artikkeli perustuu Johnsonin omaan kertomukseen ja sisältää otteen hänen blogistaan.

http://www.economist.com/blogs/banyan/2012/01/japans-immigration-control?fsrc=scn/tw/te/bl/gulagforgaijinTällaisia tällä kertaa. Aivot töihin! Ottakaa itse selvää - älkää uskoko kaikkea, mitä meille "uutisissa" kerrotaan. Ei edes minun kirjoittamaani. "Koetelkaa kaikki ja pitäkää se mikä hyvää on." PR

JPS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti