maanantai 9. tammikuuta 2012

TURVALLISTA RAJAA SÄTEILYLLE EI OLE OLEMASSA

Kansainvälisen säteilysuojelukomission (ICRP) senioriedustajat myönsivät videodokumentissa, että käytössä olevat säteilyturvarajat eivät perustu tieteelliseen tutkimukseen vaan heidän porukalla päättämäänsä kuvitteelliseen "turvallisen" säteilyn ylärajaan. Itse asiassa he myöntävät videolla, että ydinteollisuus ja ydinturvaviranomaiset penäsivät heiltä tiukempia rajoja työntekijöiden suojelemiseksi, mutta jos he olisivat asettaneet todelliset, tutkimustietoon ja turvallisuuteen perustuvat tiukat raja-arvot, koko ydinteollisuus olisi ollut uhattuna. Ihmiselle turvallisia arvoja olisi ollut lähes mahdoton käytännössä noudattaa.

Merkittäväksi asian tekee se, että näitä jopa 85% liian löysiä raja-arvoja kunnioitetaan kansainvälisesti ja siten altistetaan esimerkiksi Japanin ydinvoimalaonnettomuuden vaikutusalueella asuvat kymmenet miljoonat ihmiset tietoiseti säteilylle (joidenkin tutkijoiden arvion mukaan tuloksena on miljoona Fukushiman säteilyperäistä syöpää Japanissa). Lisäksi eri puolilla maailmaa ydinvoimaloiden läheisyydessä elävät ihmiset altistuvat tietämättään voimakkaasti kohonneelle syöpäriskille - viranomaisten hiljaisesti hyväksyessä asian. Myös Ruotsissa on voitu osoittaa Tshernobilin ydinvoimaonnettomuuden laskeuman aiheuttaman lievän säteilytason nousun ja syövän lisääntymisen välinen yhteys, joka hämmästytti tutkijoita juuri ICRP:n harhaanjohtavien "turvallisen säteilyn" moninkertaisesti liian korkean alarajan vuoksi.

Myös yhteys aseteollisuuden laajasti käyttämän ydinteollisuuden ongelmajätteen - köyhdytetyn uraanin - ja syöpien, epämuodostumien, perinnöllisten DNA-vaurioiden ja muiden sairausten välillä hämärtyy, kun tuijotetaan sokeasti ICRP:n tahallisesti yläkanttiin asetettuja "turvarajoja".

Linkki: FUKUSHIMA DIARY (engl. käytä G-kääntäjää)
http://fukushima-diary.com/2011/12/icrp-underestimated-the-low-dose-symptom-risk-by-85/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+FukushimaDiary+%28Fukushima+Diary%29

Linkki: Köyhdytetystä uraanista - ENVIRONMENTAL HEALTH (engl. käytä G-kääntäjää)

http://www.ehjournal.net/content/4/1/17

Linkki: "Lievästi" asenteellinen sivusto köyhdytetyn uraanin käytöstä sodassa, sisältää voimakasta kuvamateriaalia epämuodostuneista lapsista. Jos epäilet asian todenperäisyyttä suosittelen monipuolista lisätutkimusta netissä. - jesus is savior.com

http://www.jesus-is-savior.com/Evils%20in%20Government/depleted_uranium.htm

Linkki: Toinen "asenteellinen" sivusto - sisältää videoita ja vetoomuksia köyhdytetyn uraanin käytön lopettamiseksi - PANACEA-BOCAF(engl. käytä G-kääntäjää) .

http://www.panacea-bocaf.org/depleteduranium.htm

Linkki: Arabikannanotto köyhdytetyn uraanin käytöstä Persianlahden sodassa. Asenteellinen, mutta asiallinen. INFOWARS (engl. käytä G-kääntäjää)
http://www.infowars.com/who-can-forgive-the-crime-of-using-the-depleted-uranium-against-iraqis/

Linkki: Fallujah, köyhdytetty uraani ja epämuodostumat - THE GUARDIAN (engl. käytä G-kääntäjää)

http://www.guardian.co.uk/world/2010/dec/30/faulluja-birth-defects-iraq

Linkki: Syöpää, epämuodostumia  ja mutaatioita enemmän Fallujahissa, kuin Hiroshiman henkiinjääneillä, tutkimus vuodelta 2010 - UFPPC (engl. käytä G-kääntäjää)
http://www.ufppc.org/us-a-world-news-mainmenu-35/9836/

Hieno mutta järkyttävä englanninkielinen videodokumentti saksalaisesta senioritutkijasta professori Siegwart Horst Güntherista, joka huomasi 40 vuotta Irakissa työskenneltyään sodan jälkeen kokonaan uuden sairausryhmän syntymisen: lasten syövät, epämuodostumat, leukemia lisääntyivät rajusti. Dokumentissa käsitellään ns. Persianlahden oireyhtymää, jonka useat tutkijat katsovat johtuvan köyhdytetystä uraanista. Selvittyään murhayrityksestä, istuttuaan 5 viikkoa saksalaisessa vankilassa uraaniammuksen kuljettamisen vuoksi ja menetettyään terveytensä hengitettyään tutkimustyössään köyhdytettyä uraania sisältävää pölyä tämä Albert Schweizerin työtoveri pyrkii edelleen saamaan maailman mielipiteen kääntymään näiden uudentyyppisten ydinaseiden käytön kieltämiseksi. Kannattaa katsoa yleissivistyksenkin vuoksi. Tiesitkö muuten, että Suomen armeijallakin on todennäköisesti näitä aseita ja Jugoslavian alueelta palanneilla suomalaissotilailla oli myös terveysongelmia heidän altistuttuaan uraanipölylle?

LINK: THE DOCTOR, THE DEPLETED URANIUM AND THE DYING CHILDREN
http://video.google.com/videoplay?docid=5146778547681767408#

Kevennykseksi loppuun vielä viikon hauska tarina:
Suomen Euroviisukarsintojen esikisaan osallistui tänä vuonna 540 laulua, joista (ainakin) yksi oli ydinvoimakriittinen; nimittäin Carlos F-Majorin "Isotope Song". Se ei tosin päässyt TOP40 -semifinalistien joukkoon vaan putosi jatkosta (ihan aiheestakin, kirjoittajan mielipide), mutta oleellista olikin, että edes joku oli tehnyt vaihtoehtoisen biisin ja sanoituksen tämäntyyppiseen kilpailuun. Toivottavasti muut ottavat mallia ja saadaan nimekkäiltä artisteiltakin hieman normaali-iskelmän teemat rikkovia lauluja kuten oli aikoinaan Eppu-Normaalin "Uraani halkeaa ja tuottaa lamppuun valkeaa..." Kannattaa muuten kuunella tuo 1970-luvun taideteos taas uudestaan, on muuten ajankohtainen. "Mut millään muulla maalla kuin Suomella se ei oo riskiä vailla; jollei sitten Kiinassa (Japanissa!) Suomi-ilmiötä tapahdu!"

Linkki Carlosin "Euroviisukarsintasivulle"
http://www.carlosf-major.hostoi.com/euro_carlos.html

JPS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti