lauantai 28. heinäkuuta 2012

Ajisai -vallankumous jatkuu Japanissa - milloin liikehdintä laajenee globaaliksi?

Japanin ydinreaktoreiden uudelleenkäynnistämistä vastustava ja uudistuvan energian kehittämistä vaativa Ajisai- vallankumous (tai Hortensia -vallankumous Hortensia ajisai -kukan mukaan) vetää edelleen satojatuhansia mielenosoittajia pääministeri Nodan virka-asunnon edustalle tai ydinvoimalapaikkakunnille Japanissa, jossa tämänlaajuisia mielenosoituksia ei ole nähty sitten 1960-luvun. Huomenna, sunnuntaina 29.7.2012 mielenosoittajien tarkoitus on "piirittää" Japanin parlamenttitalo.

Mielenosoitukset ovat olleet rauhanomaisia ja rauhallisia; monet ovat osallistuneet niihin koko perheen voimalla. Selviä johtohahmoja on vaikea löytää, muutamia tunnettuja taiteilijoita ja aktivisteja lukuunottamatta. Vallankumous näyttää kanavoivan koko kansan loukkaantumista energiapäätöksissä räikeänä ilmitulleen demokratiavajeen julkiseen arvosteluun - ihmiset ovat kerta kaikkiaan saaneet tarpeekseen poliitikkojen harjoittamasta ylikävelystä.

Liikehdinnän leviämisestä kansainväliseksi ydinvoimakriittiseksi massaliikkeksi on jo nähtävissä merkkejä. Toivottavasti mielenosoitukset säilyvät laajapohjaisena, rauhanomaisena demokratialiikkeenä ja anarkistit ja provokaattorit saadaan pidettyä liikkeen ulkopuolella.

Olisi aika Suomessakin ihmisten herätä näkemään se karu todellisuus johon ydinvoimateollisuus ja heidän leipäänsä syövät poliitikot ovat meitä viemässä. Aika toimia on NYT, eikä sitten kun onnettomuus jonain päivänä väistämättä tapahtuu suomalaisessa tai lähivaltioidemme ydinvoimalassa.

Jos kuvittelet saavasi jonkinlaisen korvauksen talostasi, asunto-osakkeestasi tai kesämökistäsi tai omasta tai läheistesi sairastumisesta säteilyvuodon takia erehdyt pahasti. Mikään vakuutus ei korvaa ydinvoimalaonnettomuuden tuhoja. Millään ydinvoimayhtiöllä ei ole Kreikan EU-avustuspaketin suuruisia satojen miljardien eurojen korvausrahastoja. Ei nyt eikä tulevaisuudessa. Veronmaksajat eivät suostu sellaisia summia maksamaan. Jos et usko kysy Fukushiman prefektuurin pakolaisilta, tai Chernobylin vuoksi evakuoiduilta. Parhaassa tapauksessa saatat saada loppuelämäksesi eläinkoelisenssin eli ilmaiset terveystarkastukset määrävälein.

Vakavia Chernobylin tai Fukushiman ydinonnettomuuden kaltaisia onnettomuuksia tapahtuu nykyisellä reaktorimäärällä keskimäärin vähintään kerran kahdessakymmenessä vuodessa. Jos rakennamme lisää reaktoreita, kuten mm. yksinkertaiset suomalaiset tekevät, tulevaisuudessa Chernobyl-laskeuma saastuttaa yhteistä maailmaamme noin joka kymmenes vuosi.

Jos kiinnostaa seikkailla, ottaa mukaan vain se mikä autoon mahtuu (mikäli auto ei ole liian saastunut)  ja luopua työpaikasta, asunnosta, ystävistä, tuloista; ylipäänsä kaikesta muusta omaisuudesta (paitsi veloista), niin TERVETULOA YHTEISEEN YDINSEIKKAILUUN! (siis jatketaan niinkuin tähänkin asti - EVVK.)


Inhottavinta tässä on se, että valinta on meidän!


JPS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti