lauantai 7. heinäkuuta 2012

Myös Monjun nopean hyötyreaktorin alla ja läheisyydessä useita aktiivisia siirroslinjoja

Japanilaisten tiedemiesten mukaan myös Monjun soodajäähdytteisen nopean hyötörektorin alla ja läheisyydessä on useita mahdollisesti aktiivisia maanjäristyssiirroslinjoja, jotka voivat aiheuttaa vakavia vaurioita rektorille voimakkaan maanjäristyksen osuessa alueelle.

Reaktorin uudelleenkäynnistys on taas suunnitteilla Fukushiman onnettomuudesta huolimatta. Monjun reaktori oli vuosikausia poissa käytöstä soodajäähdytteen vuodon aiheuttaman vakavan tulipalon vuoksi, jonka laitos yritti salata mm. väärentämällä videomateriaalia.

Japanin entinen pääministeri, kansanedustaja Naoto Kan kirjoitti vastikään energiablogissaan, että Japanin tulisi luopua Monjun hyötörektorihankkeesta sen sisältämien riskien takia. Hän viittasi kyseisen monimutkaisen teknologian olevan liian kallista kehitysmaille ja useimpien muidenkin maiden jo luopuneen siitä liian vaikeana riskisijoituksena.

Huipputeknologian maana Japanin olisi jo aika luopua kalliista, koko maan turvallisuuden vaarantavasta, ydinaseiden leviämistä edistävästä ja vanhentunutta ekologista (egoistista) ajattelua
edustavasta hyötörektori-pommiplutoniumtuotannosta.

Ajetaan ydinrektorit hallitusti alas, turvataan ydinjätteen (käytetyn polttoaineen, pommiplutoniumin) säilytys ja loppusijoitus, satsataan kaikki käytettävissä oleva tietotaito uusiutuvan, luonnollisen, turvallisen energian tuotannon laajentamiseen ja energiatehokkuuteen. Ja Japanilla on taas uuden teknologian valttikortit taskussaan ja talous voidaan vakauttaa kestävämmälle pohjalle.

Linkki - ENENEWS: http://enenews.com/asahi-mox-reactor-to-restart-this-month-in-japan-nine-fault-lines-run-underneath

Linkki japaninkielinen, käytä Google -kääntäjää - NAOTO KAN OFFICIAL BLOG 6.7.2012: http://ameblo.jp/n-kan-blog/

JPS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti