lauantai 8. maaliskuuta 2014

Suomen valtio tukee ydiaseyhtiöitä - Ville Niinistö nosti kissan kansakunnan pöydälle


Olkiluoto-3:n toimittaja Areva on myös yksi suurimpia ydinasekelpoisen plutoniumin tuottajia - Kuva: Jukka Seppälä / C.F. 

Vähemmän tunnettu tosiasia näyttää olevan, että Suomen valtio tukee suuria valtiojohtoisia ydinaseyhtiöitä osallistumalla näiden yhtiöiden kaupallisiin projekteihin ja sallimalla niiden toiminnan maassamme.


Viimeisin tässä ketjussa on venäläinen Rosatom, jonka toiminnasta 40 % on ydinaseiden tuotantoa. Tuskin ranskalainen Areva - Olkiluoto-3 reaktorin toimittaja - jää tästä paljon jälkeen ranskalaisen ydinaseen kehittäjänä ja asekelpoisen plutoniumin tuottajana.

LINKKI- POWERBASE: http://www.powerbase.info/index.php/Areva

Ympäristöministeri Ville Niinistö puhui tänään YLE:n haastattelussa puhdasta asiaa. 


Miksi Suomen pitäisi tukea venäläisten  ydinaseteollisuutta? Miksi meidän pitäisi antaa referenssiä Rosatomin reaktoritoimituksille länteen, kun olisi aika sijoittaa puhtaaseen, uusiutuvaan energiaan?

"Niinistön mukaan koko organisaatio keskittyy laajasti ydinvoiman ja ydinaseiden ympärille. Lisäksi sillä on laajasti Venäjän valtioon liittyviä geopoliittisia, strategisia tehtäviä.
– Se on syytä tiedostaa, oli ydinvoimasta mitä mieltä tahansa. Sanotaanko näin, että tässä hankkeessa nämä kysymykset ovat olennaisia."

YLE-Uutisten mukaan Niinistö linjasi:

"Pääministeri Jyrki Katainen on todennut, että häntä ei voi kiristää hallituksen hajottamisella.
– Ei vakavilla asioilla kiristetä, vaan niissä on kysymys siitä, että mihin Suomen kannattaa panostaa. Haluammeko keskitettyä energiantuotantoa, jossa tuomme Suomeen vahvasti venäläisomisteinen venäläinen ydinreaktori, vai panostammeko kotimaisiin uusiutuviin energiamuotoihin ja -tehokkuuteen ja sieltä tuleviin kotimaisiin teollisiin työpaikkoihin ja hajautettuun energiatuotantoon. Tämä on se linjavalinta, mikä meillä on edessä.
Niinistön mukaan nyt ei puhuta valtapolitiikasta vaan Suomen tulevaisuudesta."
LINKKI -YLE: http://yle.fi/uutiset/ministeri_niinisto_ei_anna_periksi_ydinvoimalakiistassa/7126852

Suomen tulevaisuudesta?


Pääministeri Jyrki Katainen puhuu "Tulevaisuus-2030" Seminaarissa - Kuva: Jukka Seppälä / C.F.

Tämä tuo mieleen Pääministeri Jyrki Kataisen ja valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen taannoiset puheenvuorot Valtioneuvoston Tulevaisuus-2030 -kansalaiskuulemisessa Helsingissä syksyllä 2012. 


Silloin sekä Katainen että Urpilainen hehkuttivat uusiutuvan energian, hajautetun energiantuotannon ja puhtaan teknologian olevan tulevaisuuden Suomen talouden ja työllisyyden selkäranka. Nyt on aika toteuttaa tuo visio - ajetaan kansallisesti arveluttava ja taloudellisesti ja turvallisuuspoliittisesti riskialtis Fennovoima-Rosatom hanke alas ja suunnataan kaikki kansakunnan voimavarat energiamuutokseen puhtaisiin, työllistäviin ja turvallisiin uusiutuviin energialähteisiin!

Ja mitähän pääministeri ja valtiovarainministeri puhuivatkaan "Tulevaisuus-2030 -seminaarissa? Katso video ja  tee johtopäätökset itse:

LINKKI- C.F. TULEVAISUUS-2030 -VIDEO (YOUTUBE): http://www.youtube.com/watch?v=8Wx3fGMM21U&feature=youtu.be


JPSEi kommentteja:

Lähetä kommentti