perjantai 23. joulukuuta 2011

Hyvää Joulua kaikille SOLARWINDPRONET-SUOMEN lukijoille!

Pidän muutaman päivän joulutauon blogissa. Sitä ennen kuitenkin muutama pikkuuutisotsikko:

Ranskan ydinteollisuus on vaikeuksissa. Areva tekee miljarditappioita ja OLKILUOTO 3:n kaltaiset reaktorit ovat susia jo syntyessään - niiden tekeminen tulee niin kalliiksi, että hirvittää. Muutenkin kyllä hirvittää... Japanin onnettomuus osoitti useiden asiantuntijoiden mukaan, että ydinreaktoreiden turvajärjestelmien tulisi olla automaattisia, sähkönsaannista riippumattomia, mikä vaatimus on laiminlyöty mm. juuri OLKILUOTO 3 -tyyppisessä EPR -reaktorissa.

Tässä Ranskan tilannetta kuvaavassa englanninkielisessä artikkelissa (käytä tarvittaessa Google-kääntäjää) mm. todettiin OLKILUOTO 3 -tyyppisten jättireaktorien sopivan huonosti pienten valtioiden sähköntuotantoon, koska niiden sähköverkko menettää stabiiliutensä tällaisten jättiyksiköiden vuoksi. Taitaa muuten päteä Suomenkin verkkoon! - Startribune:

http://www.startribune.com/business/135890938.html 

Japanilaiset ja amerikkalaiset ydinvoima-asiantuntijat näyttävät olevan todella skeptisiä Japanin hallituksen ja TEPCON tiedotuspolitiikkaa ja erityisesti ilmoitusta kohtaan, jossa julistetaan onnettomuusreaktorien olevan kylmäsammutetussa tilassa.

Hyvässä japaninkielisessä, englanniksi simultaanitulkatussa NHK-videossa Japanilainen ydinvoima-asiantuntija arvelee, että ykkösreaktorin sulanut sydän voi olla paljastunut vedestä sulettuaan ensin paineastian läpi ja  pudottuaan suojarakennuksen pohjalle: kukaan ei tiedä paljonko vettä rakennuksen pohjalla on, osa vedestä vuotaa jatkuvasti pois rakennuksesta, koska se on vaurioitunut. Myös korkea säteilytaso ja mahdollinen reaktorien spontaani uudelleenkriittisyys ovat huolenaiheita. Tyhjien, reikäisten reaktoripaineastioiden lämpötilat eivät kerro tilannetta sisältä sulan polttoainemassan lähellä. Kukaan ei pääse sinne mittaamaan korkean säteilytason takia. ENENEWS-NHK:

http://enenews.com/nhk-molten-nuclear-fuel-could-be-exposed-from-the-water-at-reactor-no-1-video 

YHdysvaltain Ydinvalvontacomisssion  - NRC:n asiantuntijan mukaan kukaan ei voi ennustaa, kauanko reaktorien purkaminen kestää ja että he tai ketkään muutkaan eivät oikein ymmärrä, mitä reaktorien sisällä tapahtuu, koska vaurioiden määrästä ei ole tietoa. Japanin hallituksen tiedotus edes asiantuntijoille ei saanut NRC:n edustajalta korkeita pisteitä.
Englanninkielinen video löytyy täältä - NHK-ENENEWS:

http://enenews.com/nrc-official-tells-japan-understood-whats-going-inside-fukushima-reactors-make-solid-estimate-level-damage-inside-video 

JOULURAUHAA!
JPS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti