sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Isänpäivärukous

Taivaallinen Isämme!

Anna päättäjillemme Suomessa ja kaikkialla maailmassa viisautta, rakkautta ja oikeudenmukaisuutta tehdä päätöksiä,jotka turvaavat elinympäristömme säilyvän puhtaana lapsillemme ja lastenlapsillemme aina tuhansiin polviin.
Anna meille viisautta oikein kuunnella, opiskella, puhua, kirjoittaa ja toimia sen puolesta, minkä koemme oikeaksi ja todeksi.
Anna meille yksilöitä, yhteisöjä, yrityksiä, valtioita ja valtioryhmiä, jotka rehellisesti ja kiertelemättä pyrkivät rauhaan ja oikeudenmukaisuuteen koko maailman tasolla ja siirtyvät kestävään ja vähän luontoa kuormittavaan teknologiaan ja energiantuotantoon jokaisen, vähäisimmankin ihmiskunnan jäsenen hyväksi.
Anna meille epäitsekkyyttä antaa hyvän kiertää ja iloita muiden menestymisestä.
Auta meitä jokaista antamaan omaa aikaamme, ajatuksiamme, työpanostamme ja vaivannäköämme turvallisemman maailman rakentamiseen virheidemme raunioista.
Auta meitä välttämään kateus, pahansuopaisuus, alistaminen, sorto, hyväksikäyttö ja kahlitseminen suhteessa toisiin ihmisiin, ihmisryhmiin ja kansoihin.
Auta meitä pitämään huoli meille rakkaimmista ja läheisimmistä, mutta tee meille rakkaiksi ja läheisiksi myös maailman kaikkein vähäosaisimmat.
Auta meitä avarakatseisiksi tunnustamaan jokaisen maailman asukkaan ihmisarvo, kunnioittamaan sitä ja käymään rakentavaa vuoropuhelua omat arvomme tuntien ja toisten arvoja ja ajatuksia kunnioittaen.
Auta meitä huomioimaan jokaisen luontosi eliölajin ainutkertaisuus, suojelemaan ja kasvavan tietomme avulla elämään sopusoinnussa kaiken muun luomakunnan kanssa.
Auta meitä näkemään myös eläinten oikeudet ja ainutkertaisuus ja ymmärtämään vastuumme ja valtamme seuraukset.
Kiitos, että autat meitä edelleen kehittämään tuulen, auringon ja veden voimaa ja kasvien meille antamaa energiaa jokaisen ihmisen tarpeisiin pallollamme.
Kiitos, että ihmiskunta lopulta viisastuu ja luopuu yhteistoimin ydinvoimasta ja ydinaseista - vihollisuuden hedelmistä.

Tätä todella pyydämme.

JPS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti