tiistai 18. syyskuuta 2012

Saksa tervehtii tyytyväisyydellä Japanin päätöstä luopua ydinvoimasta ja ehdottaa yhteistyötä uusiutuvan energian kehittämisessä

Japanin päätöstä luopua kokonaan ydinvoimasta 2030-luvulla on tervehditty myönteisesti Saksassa, joka heti Fukushiman onnettomuuden jälkeen teki rohkean päätöksen luopua ydinvoimasta lähimman vuosikymmenen aikana.

Saksa ehdotti Japanille yhteistyötä uusiutuvan enrgian alueella. Myös Yhdysvallat on ilmoittanut aloittavansa Japanin kanssa laajamittaisen älyverkko-kokeilun New Mexicon alueella.

Japani on esitellyt suunnitelmansa sulkea ydinvoimalansa 2030-luvulla myös YK:n kansainväliselle ydinenergiajärjestölle IAEA:lle.

LINKKI - ENFORMABLE:

http://enformable.com/2012/09/japan-in-focus-japan-presents-new-energy-policy-to-iaea-germany-welcomes-policy-and-calls/


Japani-Saksa -akselin yhteistyö uusiutuvan energian kehittäjinä kuulostaa hyvin mielenkiintoiselle ja sillä tulee olemaan toteutuessaan merkittävä vaikutus alan eteenpäinmenolle. Myös USA:n energiamarkkinoille toimivien älyverkkojärjestelmien tekninen kypsyminen voisi tuoda mukanaan uusiutuvan energian osuuden  nopeankin kasvun.

JPS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti