perjantai 28. syyskuuta 2012

Ministerit linjasivat uusiutuvat energialähteet ja cleantechin tärkeäksi osaksi Suomen tulevaisuusstrategiaa Tulevaisuus 2030 -tilaisuudessa Helsingissä


Pääministeri Jyrki Katainen uskoi puhtaiden teknologioiden muodostavan Suomen talouden ja työllisyyden tukijalan vuonna 2030. (Kuva: Jukka Seppälä/Creator's Fingerprints)

Eilen Helsingissä kulttuurikeskus Korjaamossa järjestetyssä Valtioneuvoston tulevaisuusselonteon tilaisuudessa puhuneet Pääministeri Jyrki Katainen ja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen mainitsivat molemmat puheenvuoroissaan uusiutuvan energian ja puhtaiden teknologioiden keskeisen osan Suomen tulevaisuusnäkymissä.

Pääministeri Katainen totesi panelikeskustelussa mm"Mä jotenkin uskon äärettömän vahvasti, että ... viidentoista vuoden päästä Suomen työpaikkojen ja talouden tukijalka on puhtaat teknologiat, mitä ikinä se pitääkään sisällään ... uusiutuva energia, energian säästöteknologiat, kierrätettävät energiat,..."Valtionvarainministeri Jutta Urpilainen liputti tilaisuudessa vihreän teknologian ja uusiutuvan energian puolesta vuoden 2030 Suomessa. (Kuva: Jukka Seppälä/Creator's Fingerprints)

Myös valtionvarainministeri Urpilainen ilmaisi uskonsa vihreään teknologiaan: "Mä uskon siihen, että vuonna 2030 meillä on entistä hajautuneempi energiantuotanto niin, että myöskin kuluttajat ja tuottajat voivat yhdessä olla tiiviimmässä yhteistyössä ja se on myöskin tuotettu uusiutuvilla energialähteillä nykyistä enemmän."

Energiablogistin näkökulmasta eilinen tapahtuma oli positiivinen suoran demokratian ilmentymä ja erityisesti ministerien selkeä asettuminen uusiutuvan energian ja cleantechin kannalle keskeisenä tulevaisuuden rakennusaineena lämmitti sydäntä. Myös Suomen energiayhteistyö Saksan ja Japanin kanssa uusiutuvan energian alueella, minkä elinkeinoministeri Jyri Häkämies vastauksessaan kysymykseeni vahvisti olevan hyvässä vauhdissa, oli ilahduttava uutinen. (ks. artikkeli englanninkielisessä blogissani: http://solarwindpronet.blogspot.fi/2012/09/minister-of-economic-affairs-jyri.html )

Tästä on hyvä jatkaa kansallista keskustelua Suomen ajamisesta paalupaikalle jälleen kerran globaalina toimijana - tällä kerralla puhtaan energian ja teknologian kehittäjänä ja toimittajana. Poliittista tahtoa näköjään löytyy sekä hallituksessa, että oppositiopuolueissa, mutta myös yhä enemmän elinkeinoelämän puolella - ja ennen kaikkea - kansan keskuudessa.

LINKKI - SUOMI 2030: http://www.2030.fi/

JPS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti